Печена тиква с компот

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Печена тиква с компот2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
"Вкъщи най ни допадна с дюли, но вие опитайте с какъвто компот имате под ръка"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг
  • компот - 1 от сини сливи, кайсии или праскови
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата и я нарежете на парчета. Подредете ги в леко намазнена тава и отгоре залейте с 1 компот от плодове по избор.

Поръсете равномерно със захар и разпръснете малки бучици масло по тиквата и плодовете от компота. Сложете да се пече на умерена фурна, докато течността се изпари почти напълно и придобие карамелен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: