Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Компот»Австрийски компот от тиква и ябълки

Австрийски компот от тиква и ябълки

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Австрийски компот от тиква и ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г (обелена)
  • ябълки - 300 г
  • оцет - 100 мл
  • лимони - 1 бр.
  • ябълков сок - 1 ч.ч.
  • захар - 1 и ½ ч.ч.
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, махат се семките и плодовете се нарязват на кубчета.

Тиквата се реже на едри кубчета. Ябълките и тиквата се заливат с оцета и се мариноват 3 часа, като от време на време се разбъркват.

След това се отцеждат. Лимоновата кора се обелва на тънки спирали и се оставя настрана. От лимона се изцежда сокът и се смесва с ябълковия сок. Добавя се захар и канела и всичко се кипва.

Добавят се плодовете и компотът се вари 10 минути до омекване на ябълките и тиквата. Компотът се охлажда и се налива в стъклени купички, украсява се със спирали от лимонова кора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: