Супа с печени картофи и бекон

Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник Готвач22814341
25/01/2016
"За да получите супа с по-наситен вкус и неустоим аромат, първо трябва да изпечете картофите "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печените картофи се обелват и като изстинат, се нарязват на кубчета. Бекона нарязваме на парчета и го запържваме в малко олио.

Разтопяваме кравето масло в тенджера и добавяме брашното. Разбъркваме добре и прибавяме 3 ч.ч. мляко и заквасената сметана.

Оставяме да заври, след което наливаме останалото прясно мляко и слагаме картофите, бекона и сиренето.

Оставя се да къкри на слаб огън 10 минути и се сваля от котлона. Овкусява се със сол, черен пипер и се поръсва с дребно нарязан зелен лук.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар