Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Супа с печени картофи и бекон

Супа с печени картофи и бекон

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289512051
Супа с печени картофи и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"За да получите супа с по-наситен вкус и неустоим аромат, първо трябва да изпечете картофите"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. печени
  • бекон - 200 г
  • чедър - 100 г настърган
  • прясно мляко - 5 ч.ч.
  • заквасена сметана - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 30 г краве
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • зелен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печените картофи се обелват и като изстинат, се нарязват на кубчета. Бекона нарязваме на парчета и го запържваме в малко олио.

Разтопяваме кравето масло в тенджера и добавяме брашното. Разбъркваме добре и прибавяме 3 ч.ч. мляко и заквасената сметана.

Оставяме да заври, след което наливаме останалото прясно мляко и слагаме картофите, бекона и сиренето.

Оставя се да къкри на слаб огън 10 минути и се сваля от котлона. Овкусява се със сол, черен пипер и се поръсва с дребно нарязан зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: