Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Баница с лапад (зелник)

Баница с лапад (зелник)

Баница с лапад (зелник)
Снимка: Ж Жечева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Тази баница с лапад е вдъхновение от Ваня Георгиева. Как да не му се дояде на човек? Но освен хубавата снимка, баницата е и много вкусна!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • лапад - 1 пакетче
  • сирене - 300 г
  • яйца - 1
  • олио - 1 к.ч
  • праз - 1/2 стрък
  • джоджен - сух 1 ч.л
  • червен пипер - щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвам ситно нарязания праз и лапад, добавям малко сол, джоджен и червен пипер. Свалям от кутлона, чукам яйцето и разбърквам.

Поръсвам от сместта върху кората, натрошавам сирене и малко олио.

Навивам по 2 кори и подреждам в тавата.

Пека в загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: