Начин на приготвяне
Замесете средно твърдо тесто от изброените продукти, оставете да втаса на топло. Направете топки и от всяка разточете голяма тънка кора, която намазвате с олио.
Предварително си запържете лука с лапада, овкусете с джоджена и малко сол, след като го свалите от котлона прибавете едно яйце, разбъркайте хубаво и от тази смес разпределяйте на корите.
Поръсвате със сирене и добавяте още малко олио, навивате на рехаво руло, леко го усуквате и поставяте в тавата, която е намазана с олио.
Когато напълните тавата я покрийте и оставете да втаса, когато е втасал зелникът го намажете с разбит жълтък с малко мляко и олио, по желание поръсете със сусам.
Печете в загрята фурна на 170 градуса.
Усуканият зелник с лапад и сирене е готов.
Коментари