Сурова ябълкова торта

Пламенова КристинПламенова Кристин
Помощник Готвач
1515351504971
Сурова ябълкова торта
Снимка: Пламенова Кристин
1 / 3
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • бисквити - 150 г чаени
  • стафиди
  • сметана - 200 г заквасена
  • пудра захар - 60 г
  • канела
  • масло - 125 г краве
  • ром
  • орехи
  • черен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките настържете на едро ренде и изстискайте течността от тях.

Сложете ги в купа и към тях добавете натрошените бисквити, захарта, стафидите (на око), канелата и заквасената сметана.

Разтопете маслото и добавете към него орехите и малко ром. Аз сложих около 4-5 с.л., защото обичам да се усеща, но вие може да сложите по-малко.

Разбъркайте добре и изсипете в сместа с ябълките. Отново разбъркайте.

Изсипете сместа в малка тава и с лъжица заравнете отгоре.

Настържете шоколада и оставете в хладилника за 2 часа, след което тортата е готова за консумация.

Да ви е сладко ;)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: