Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Маслен сладкиш Ябълкова торта

Маслен сладкиш Ябълкова торта

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Маслен сладкиш Ябълкова торта
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • пудра захар - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 200 г
  • ябълки - 4 бр.
  • канела - 2 ч.л.
  • захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло с пудрата захар на пухкав крем. Прибавете последователно 1 жълтък и 2 цели яйца, при непрекъснато бъркане.

Добавете пресятото брашно на етапи и разбърквате с шпатула бавно и внимателно. Излейте половината смес в намазана с мазнина и поръсена с брашно форма за торти.

Обелете 2 ябълки и ги нарежете на тънки филийки, подредете ги върху сместа и поръсете с 1 ч.л. канела и 2 с.л. кристална захар.

Върху тях излейте останалата смес и заравнете, обелете и нарежете останалите 2 ябълки на тънки филийки. Подредете ги върху сместа и поръсете с 1 ч.л. канела и 2 с.л. кристална захар.

Разбийте белтъка с 1 с.л. кристална захар и с него намажете ябълковия сладкиш отгоре, печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 60 минути, до суха клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: