Начин на приготвяне
Разбийте мекото масло с пудрата захар на пухкав крем. Прибавете последователно 1 жълтък и 2 цели яйца, при непрекъснато бъркане.
Добавете пресятото брашно на етапи и разбърквате с шпатула бавно и внимателно. Излейте половината смес в намазана с мазнина и поръсена с брашно форма за торти.
Обелете 2 ябълки и ги нарежете на тънки филийки, подредете ги върху сместа и поръсете с 1 ч.л. канела и 2 с.л. кристална захар.
Върху тях излейте останалата смес и заравнете, обелете и нарежете останалите 2 ябълки на тънки филийки. Подредете ги върху сместа и поръсете с 1 ч.л. канела и 2 с.л. кристална захар.
Разбийте белтъка с 1 с.л. кристална захар и с него намажете ябълковия сладкиш отгоре, печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 60 минути, до суха клечка.