Филе от акула с руски сос

ИларияИлария
Новак
117
1
205
10/04/2011
"Изключителен морски специалитет за любителите на изтънчената кухня "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 458
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намазнена тава наредете филетата от акула, като между тях разпределете нарязани моркови, лук на тънки кръгчета и пресни гъби, нарязани на филийки. Прибавят се 2 ч.ч. вода и сол на вкус, зърната черен пипер, 2 дафинови листа, малко наситнен магданоз, карамфила.

Акулското се слага да се задушава за час и половина, покрито с алуминиево фолио. То се отстранява малко преди филето от акула да е готово.

След това се отделят зеленчуците, към тях се прибавят нарязаните кисели краставички, обезкостените маслини, 1/2 връзка магданоз, сметаната, няколко резенчета лимон и прецедения сос от печенето. Всичко това се пасира леко и се слага да кипне на котлона.

Поднася се филето от акула полято обилно със соса.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Rali
Rali
01.11.2011 13:50
На колко градуса се задушава филето от акула ?
8
0