Начин на приготвяне
Котлетите измийте и подсушете добре. Посолете и оставете 20 мин. да се овкусят. Оваляйте ги в бадемово брашно и изтупайте излишното.
В подходящ съд /такъв, че да се съберат всички котлети наведнъж/ загрейте 2 с.л. масло и 2 с.л. зехтин. Запечатайте котлетите от двете страни и ги извадете.
Налейте виното и оставете да се изпари алкохолът. Долейте бульона и сока от лимона, овкусете със солта и подправките.
Похлупете с капак, намалете силата на огъня наполовина и оставете да къкри около 5-6 мин. или докато се редуцира течността наполовина.
Дръпнете тигана от огъня и добавете предварително разбърканите горчица и мед и 1 с.л. масло. Сложете съда отново на огъня.
Когато започне да ври, върнете котлетите, покрийте съда с капак и оставете да поври още 5 минути.
Да ви е сладко!