Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелева чорба»Зелева супа със свинско и люти чушки

Зелева супа със свинско и люти чушки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Зелева супа със свинско и люти чушки
Снимка: Добринка Петкова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Всяка година слагаме поне по 2 бидона с кисело зеле, като вторият го пазим специално за тази зелева супа със свинско месо и люти чушки"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • кисело зеле - 400 г
  • лук - 1 глава
  • зелева чорба - 300 мл
  • ориз - 1 шепа
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • дафинов лист - 2 бр.
  • люти чушки - 1 - 2 бр. суха
  • за застройка
  • яйца - 1 бр.
  • сметана - 1 с.л. заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 1 с.л олио се запържва свинското, нарязано на дребни кубчета.

След това добавете лука и киселото зеле, нарязано на тънки ивици. Препържете го добре, поръсете с брашното, червения пипер и подправките.

Налейте зелевата чорба и вода (не съм мерила количеството, може би около 2.5 л, преценете сами колко гъста искате да е супата).

Оставете супата да ври, докато омекне зелето и месото. След това прибавете ориза и след като стане готов, направете застройката.

Разбийте яйцето със сметаната. Налейте от горещия бульон, разбъркайте добре и върнете обратно в тенджерата.

Натрошете сухото чушле и свалете зелевата супа от котлона.

Зелевата супа със свинско и люти чушки е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: