Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печено свинско месо с кисело зеле и люти чушки

Печено свинско месо с кисело зеле и люти чушки

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Печено свинско месо с кисело зеле и люти чушки1 / 2
09/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г
  • кисело зеле - 1, 500 кг
  • мас - 100 г (свинска)
  • лук - 2 гл.
  • люти чушки - 5 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - счукан, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме нарязаното на парчета месо с част от мазнината и малко вода, докато поомекне и след това го изваждаме.

Нарязваме на дребно лука и го задушаваме в същата мазнина, заедно с червения пипер. Заливаме с гореща вода, връщаме месото и оставяме ястието да ври на умерен огън.

Нарязваме киселото зеле на ивици, изсипваме го в тава, заедно с останалата мазнина и го задушаваме във фурната докато омекне.

Прибавяме към зелето месото и лютите чушки, и допичаме до зачервяване.

Поднасяме печеното поръсено със счукан черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: