Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Вишни, захаросани за сладкиши

Вишни, захаросани за сладкиши

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110347629
Вишни, захаросани за сладкиши1 / 2
27/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • вишни - 1 кг
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вишните се почистват от костилките. Това става с тънкия край на безопасна игла или със специален уред за вадене на костилки.

Слагат се в голам буркан и се засипват догоре със захар. Прибират се в хладилник.

След ден-два сокът се отцежда, вишните се пресипват в купа, засипват се с още захар и пак се прибират в буркан и в хладилника.

Така се прави дотогава, докато престанат да пускат сок.

Така захаросаните вишни се съхраняват в хладилника и могат да ни служат цяла година (ако не се намери някой лакомник тайничко да ги излапа с лъжицата).

Използват се, за да се слагат в кейкове, сладоледи, кремове, торти и други вкусотийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: