Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Блат за Торта»Блатове за торта с кондензирано мляко

Блатове за торта с кондензирано мляко

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110347628
Блатове за торта с кондензирано мляко2 / 2
27/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Най-хубавите торти са онези, които приготвите с блатове, направени от нас - а ето ви и една лесна рецепта"

Необходими Продукти

  • кондензирано мляко - 1 кутия подсладено
  • бакпулвер
  • брашно
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме кондензираното мляко в купа, прибавяме яйцето и разбъркваме хубаво. После сипваме чаша брашно и бакпулвера и започваме да бъркаме, като постепенно добавяме още брашно.

Когато бъркането с лъжица започне да ни затруднява, прехвърляме върху гладък плот и месим с още брашно. Не бива да правим тестото прекалено твърдо, то трябва да е меко и еластично.

Разделяме го на 8 топчета и всяко разточваме на кора, дебела 4-5 мм.

Изпичаме ги на СРЕДНО сгорещен тиган, като леко ги набождаме с вилицата.

Пекат се много бързо! Като изпечем от едната страна, обръщаме от другата.

Слагаме ги един върху друг в подходяща по диаметър плитка чиния и изрязваме отстрани по ръба ѝ. Изрезките ще ни послужат за посипване на предстоящата торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: