Начин на приготвяне
Изсипваме кондензираното мляко в купа, прибавяме яйцето и разбъркваме хубаво. После сипваме чаша брашно и бакпулвера и започваме да бъркаме, като постепенно добавяме още брашно.
Когато бъркането с лъжица започне да ни затруднява, прехвърляме върху гладък плот и месим с още брашно. Не бива да правим тестото прекалено твърдо, то трябва да е меко и еластично.
Разделяме го на 8 топчета и всяко разточваме на кора, дебела 4-5 мм.
Изпичаме ги на СРЕДНО сгорещен тиган, като леко ги набождаме с вилицата.
Пекат се много бързо! Като изпечем от едната страна, обръщаме от другата.
Слагаме ги един върху друг в подходяща по диаметър плитка чиния и изрязваме отстрани по ръба ѝ. Изрезките ще ни послужат за посипване на предстоящата торта.