Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шарена лесна торта с готови рула

Шарена лесна торта с готови рула

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Шарена лесна торта с готови рула
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Умираш си за нещо сладко? Тази невероятно вкусна торта с рула ще ти подслади деня!"

Необходими Продукти

  • руло - 2 - 3 бр. шоколадови
  • заквасена сметана - 400 г
  • течен шоколад - 200 г
  • желатин - 1 пакетче
  • бисквити - около 300 обикновени
  • конфитюр - 1 к.ч.
  • ядки - 50 г (орехи/лешници)
  • крем - 1 бр. готов ванилия
  • прясно мляко - 1 л + 1 к.ч за потапяне на бисквитите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем рулата на колелца, дебели около 1.5 см. Подреждаме ги по дъното на купа, така че да се образува блат.

След това се разбива сметаната с течния шоколад и разтворения на водна баня желатин. Отделно се прави и кремът за бисквитена торта, както е описано на опаковката.

Разпределете шоколадовата смес върху рулата и загладете пласта. Направете същото и с конфитюра. Топнете бисквитите в прясно мляко и направете пласт от тях върху сладкото.

Отгоре разпределете белия крем и украсете с ядки. Поставете и още един слой от бисквити, които са били потопени в мляко. Приберете сладкиша на студено за 6 часа. След това го обърнете внимателно върху поднос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Следващия път, ще опитам без желатина.Благодаря момичета:)
31.01.2016 21:14
1
Мария
Мария
И аз често правя торти с готови рула,моят вариант е малко по-различен,но крайния резултат е вкусотия.
Предполагам,че никой който обича да експериментира в кухнята няма нужда от моя съвет,но за тези които не харесват използването на желатин препоръчвам течна сметана за готвене и шоколадов кувертюр
31.01.2016 16:06
1
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Страхотна вкусотия.В нея има толкова любими неща,че само едно парче ще е малко :) Аз обаче не обичам да слагам желатин,затова и не обръщам тортата,а си я ям от тавичката :)
31.01.2016 14:12