Начин на приготвяне
Слагате 1 л от прясното мляко да кипне на котлона заедно със захар на вкус.
Нишестето разтваряте в малко отделено прясно мляко.
След като кипне прясното мляко, добавяте при непрекъснато бъркане нишестето. Бъркате, докато се сгъсти.
В тавичка започвате да нареждате бисквитите, които потапят в прясно мляко.
Редите, докато покрие дъното и отгоре намазвате с нишестето, повтаряте така до свършване на продуктите, като отгоре трябва да е намазано с нишесте.
Отгоре може да поръсете с пръчици за торта.
Оставяте бисквитената торта да се охлади и стегне.
Ако ви харесва тази рецепта, опитайте и нашите рецепти за бисквитена торта с маскарпоне или някой от другите ни бисквитени сладкиши.
Коментари