Гъша запеканка с кашкавал

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Гъша запеканка с кашкавал1 / 2
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъше месо - 3 бутчета
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • картофи - 4 бр.
  • зеле - 1 резен
  • праз - 3 стръка
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • хляб - 4 бр. изпържени филийки
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган
  • масло - 50 г краве
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се сваряват в 1 литър подсолена вода. Морковът, зелето, целината и картофите се нарязват на ситно, а празът и лукът - на колелца.

Прибавят се към бутчетата и супата се вари още 1 час. Месото се изважда, обезкостява се и се нарязва.

Сварените зеленчуци се пасират и се връщат в бульона заедно с месото. Фурната се загрява до 250 °С.

В тава се редят пържените филийки. Те се покриват със супата, като е възможно да остане от сместа. Поръсва се с настъргания кашкавал.

Подправя се с черен пипер. Залива се с разтопеното масло, слага се във фурната и се оставя около 15 минути, докато се образува златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: