Турски сарми с лозови листа

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
637
954
181
593
1
30/01/2018
"Ето ги прочутите постни лозови сарми с ароматна плънка, истинско предизвикателство за домакините "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 879
  • Преглеждания за месеца547
  • Преглеждания за седмицата143
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лозовите листа се кипват 5 мин. в малко вода с лимоновия сок. Водата се излива и листата се изстудяват. Най‐жилавите листа се постилат на дъното на тенджерата.

Плънката се приготвя, като лукът се запържва в сгорещения зехтин или олио до златисто и се прибавят почистеният ориз и ядките. Бърка се, докато оризът също стане златист (около 30 мин). Слагат се захарта, солта и стафидите.

Залива се с вряла вода и се разбърква отново. Слагат се магданозът, копърът и джодженът и се изчаква да попие водата. Завиват се сарми с лозовите листа и се нареждат в тенджерата.

Прибавят се вода, колкото да покрие сармите, зехтинът и сол и захар на вкус.

Турските сармички се притискат с чиния, захлупват се и се варят около 1 час. Сервират се студени.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар