Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми с бяла риба

Лозови сарми с бяла риба

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Лозови сарми с бяла риба1 / 2
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бяла риба - 1 бр.
  • олио - 15 мл
  • масло - 10 г краве
  • лозови листа - 600 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 15 г
  • домати - 30 г
  • кисело мляко - 50 г
  • брашно - малко
  • черен пипер
  • магданоз
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се обезкостява и се смила с машинка за месо. В част от олиото се задушават ситно нарязаните лук и морков. Прибавя се оризът, залива се с гореща вода и се пуска маслото.

Посолява се на вкус. Полусвареният ориз се смесва със смляната риба. Прибавят се смлените домати, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Завиват се сарми със сместа. Нареждат се в тенджера. Заливат се с топла вода и останалото олио, прибавя се размитото в лимоновия сок брашно и се притиска с чиния.

Варят се на слаб огън до готовност. Готовите сарми се поднасят с разбитото кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: