Начин на приготвяне
Омекналото масло се разбърква добре със смлените бисквити и захарта. Сместа се изсипва в тортена форма с диаметър около 23 см, леко намазана с олио, и се оставя в хладилника да се втвърди.
Грейпфрутите се обелват, разделят се на резенчета и се почистват от ципите над купа, за да се събира сокът. Ако той не е достатъчен, се добавя изцеденият сок на още един грейпфрут, така че да се получат общо около 150 мл.
Сокът от грейпфрутите се смесва с лимоновия сок и желатина и се оставя да престои десетина минути. Изварата, сиренето Крема, сметаната, жълтъците, захарта и настърганата лимонова кора се разбиват на гладък крем.
Прибавя се желатинът, разтопен заедно с плодовия сок на водна баня, и всичко се разбива добре. Накрая се прибавят и белтъците, разбити на гъст сняг. Сместа се изсипва в тортена форма и се оставя в хладилника да се стегне.
След това отгоре се нареждат почистените резенчета грейпфрут и се заливат с леко затопления мармалад. Сладкишът се поднася добре охладен.