Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладкиш с червен грейпфрут

Сладкиш с червен грейпфрут

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Сладкиш с червен грейпфрут1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Свеж и ароматен - ако и на теб ти е харесал този сладкиш с червен грейпфрут - какво чакаш и не даваш лайк?"

Необходими Продукти

  • масло - 150 г
  • бисквити - 250 г чаени
  • захар - 25 г
  • За гарниране
  • грейпфрут - 4 малки червени
  • лимони - сок и настъргана кора от 4 бр.
  • желатин - 1 пакетче
  • крема сирене - 350 г
  • извара - 350 г
  • сметана - 150 г
  • пудра захар - 175 г
  • яйца - 3 бр.
  • мармалад - 200 г светъл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналото масло се разбърква добре със смлените бисквити и захарта. Сместа се изсипва в тортена форма с диаметър около 23 см, леко намазана с олио, и се оставя в хладилника да се втвърди.

Грейпфрутите се обелват, разделят се на резенчета и се почистват от ципите над купа, за да се събира сокът. Ако той не е достатъчен, се добавя изцеденият сок на още един грейпфрут, така че да се получат общо около 150 мл.

Сокът от грейпфрутите се смесва с лимоновия сок и желатина и се оставя да престои десетина минути. Изварата, сиренето Крема, сметаната, жълтъците, захарта и настърганата лимонова кора се разбиват на гладък крем.

Прибавя се желатинът, разтопен заедно с плодовия сок на водна баня, и всичко се разбива добре. Накрая се прибавят и белтъците, разбити на гъст сняг. Сместа се изсипва в тортена форма и се оставя в хладилника да се стегне.

След това отгоре се нареждат почистените резенчета грейпфрут и се заливат с леко затопления мармалад. Сладкишът се поднася добре охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: