Начин на приготвяне
Смесете прясно изцедения сок от грейпфрут с прясното мляко, олиото и двата вида захар. Бъркайте докато захарта се разтвори добре. Прибавете ромовата есенция и стърготините.
Пресейте брашното с бакпулвера и го сипете към течната смес, разбивайки добре до получаване на гладка, хомогенна смес. Тук е моментът да добавим и червената боя, като с леки движения разбъркаме, за да се оцвети сместа цялостно.
Намаслете и набрашнете тавичка с диаметър 20 см и разпределете червеникавата смес равномерно в нея. Печете на 175 градуса с вентилатор около 30 минути, като след 25-тата минута е добре да проверявате с клечка за всеки случай.
Готовия сладкиш охладете върху решетка и се заемете с глазурата. За нея разбъркайте всички посочени съставки и ако се образуват топчета от пудрата захар, разбийте с телена бъркалка докато видите, че имате гладка консистенция.
Залейте сладкиша в средата и разнесете по краищата равномерно. След като престои 20-30 минути е готов за консумация.
Прекрасен вкус със цитрусови нотки за летните дни. Икономичен и ефектен!
Да ви е сладко!