Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сладкиш с червен грейпфрут без яйца

Сладкиш с червен грейпфрут без яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Сладкиш с червен грейпфрут без яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Определено една от най-интересните рецепти, на които скоро сме попадали Браво!"

Необходими Продукти

  • брашно - 170 г
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • сок от грейпфрут - 100 мл. прясно изцеден от червен грейпфрут
  • кора от грейпфрут - 1 с.л. настъргана
  • прясно мляко - 120 мл
  • олио - 40 мл (или зехтин)
  • ромова есенция - 3 капки
  • червена боя - 1 ч.л. (д - р Йоткер)
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За глазура
  • сок от грейпфрут - 20 мл
  • пудра захар - 4 с.л.
  • сладкарска червена боя - 1/2 ч.л. (д - р Йоткер)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете прясно изцедения сок от грейпфрут с прясното мляко, олиото и двата вида захар. Бъркайте докато захарта се разтвори добре. Прибавете ромовата есенция и стърготините.

Пресейте брашното с бакпулвера и го сипете към течната смес, разбивайки добре до получаване на гладка, хомогенна смес. Тук е моментът да добавим и червената боя, като с леки движения разбъркаме, за да се оцвети сместа цялостно.

Намаслете и набрашнете тавичка с диаметър 20 см и разпределете червеникавата смес равномерно в нея. Печете на 175 градуса с вентилатор около 30 минути, като след 25-тата минута е добре да проверявате с клечка за всеки случай.

Готовия сладкиш охладете върху решетка и се заемете с глазурата. За нея разбъркайте всички посочени съставки и ако се образуват топчета от пудрата захар, разбийте с телена бъркалка докато видите, че имате гладка консистенция.

Залейте сладкиша в средата и разнесете по краищата равномерно. След като престои 20-30 минути е готов за консумация.

Прекрасен вкус със цитрусови нотки за летните дни. Икономичен и ефектен!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: