Начин на приготвяне
Айсбергът се нарязва. Добавя се обелената и нарязана на кубчета краставица. Посолява се, добавя се зехтин и лимонов сок на вкус. Разбърква се.
Доматът се нарязва на кубчета, а лукът на кръгчета. Запържват се до омекване. Добавят се към салатата.
Обелваме, нарязваме и запържваме картофите на кубченца, след което добавяме и тях към салатката. Разбърква се внимателно и се слага царевицата, нарязаните обезкостени маслини и скълцаният предварително магданоз.
Филийките хляб се нарязват на малки кубчета. Наръсват с чесън на прах и се запичат в тефлонов тиган или във фурна върху перманентна хартия.
Готовите крутони слагаме най-отгоре на салатата.
В превод името означава топло-студено.