Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Китайски хлебчета Ман тоу

Китайски хлебчета Ман тоу

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Китайски хлебчета Ман тоу1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Хлебчета на пара, които направо се топят в устата"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • мая - 25 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко вода и се смесва в брашното. Слагат се и другите съставки и се замесва тесто.

То се оставя да почине 120 минути, след което се размесва с още малко брашно и се оставя да втаса още толкова време.

След това се прави на руло, което се реже на късове, с дължина от 5-6 см.

Тези парчета се също отлежават половин час и хлебчетата се варят на пара 20 минути.

Китайските хлебчета Ман тоу са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: