Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Пържени китайски хлебчета

Пържени китайски хлебчета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пържени китайски хлебчета1 / 2
01/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
280 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
310 мин.
Порции
12
"Точно така, много пържене има в китайската кухня, сигурно затова и е толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 11 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята с щипка захар в малко хладка вода. В дълбоккупа сипете брашното, добавете шупналата мая и долейте останалата вода. Бъркайте в една посока и замесете меко тесто. Оставете го покрито с кърпа да удвои обема си за около 2 часа на топло. След като втаса, се премесва на ново и пак се оставя да втаса за 2 часа.

От готовото тесто оформете руло с дължина около 60 см и диаметър 5 см. Отрежете от него парчета с дебелина 5 см. Всяко парче оформете на кръгла питка или на форма по желание и ги оставете да починат за 30 минути. Всички хлебчета сварете на пара за около 20 минути.

Загрейте повечко олио във фритюрник или тенджера и изпържете в много силно сгорещената мазнина малките питки до тъмно златиста коричка. Пържените питки се отцеждат върху решетка.

Пържени китайски хлебчета - интересна и икономична рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
от доста време търся рецепта за тези пържени китайски питчици...казвате че не е вярна рецепата ли?
06.05.2016 08:26
haha
haha
momi4eta vidiahte edin maj i mu vzehte akala -- po-spokoino deee - moje pak da moje pove4e ot vas - dundi
07.03.2015 18:39
Smaiki
Smaiki
Ами като не се прави така, вземи напиши как точно се прави тогава, че и останалите да знаем
09.09.2012 17:10
2
1
Покажи всички подкоментари
тишо
тишо
така не се прави китаиски хлеб тои парво се вари на пара и после се пражи тестото се прави от брашно нишесте бакпулвер и еица
02.02.2012 03:12
2
2
1
Покажи всички подкоментари