Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Китайски хлебчета Манту

Китайски хлебчета Манту

Габриела ЦулинГабриела Цулин
Чирак
5336168110
Китайски хлебчета Манту
Снимка: Габриела Цулин
1 / 2
23/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ако ви е интересно как се правят тези китайски хлебчета Манту, вижте тази рецепта"

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 300 грама
  • прясно мляко - 160 милилитра, краве, топло
  • пшенично нишесте - 60 грама
  • захар - 30 грама, от фурми
  • суха мая - 2 - 3 грама, за хляб
  • зехтин - 1 супена лъжица
  • келтска сол - 1/2 чаена лъжичка
  • за плънката
  • гхи - 30 грама, или краве масло
  • магданоз - 1/4 връзка, пресен
  • копър - 1/4 връзка, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното, нишестето, маята за хляб, захарта, солта и зехтина в купа.

Добавете топлото краве мляко, а при нужда добавете още мляко, за да може да дооформите тестото за китайските хлебчета.

Месете на ниска скорост за 10-12 минути или докато тестото стане гладко и еластично.

Поставете хавлиена кърпа върху купата с тестото и го оставете да си почине за 15-20 минути.

Тестото не трябва да увеличава обема си, а да си почине, за да може глутенът да се освободи и тестото по-лесно да се разточи след това.

Разделете тестото за хлебчетата на две равни части.

Поръсете леко работната повърхност с малко брашно.

Омесете тестото няколко пъти, за да изтласкате въздушните мехурчета, ако има такива.

Едната част тесто разточете на тънко.

Другата част тесто разделете на шест равни части. Тази част, която сте оставили, разточете на тънък лист.

Намажете с плънка от ситно нарязан магданоз и копър и гхи (масло).

Навийте на руло внимателно, а след това разделете на шест равни части.

Всяка част покрийте с тесто от шестте топки тесто, които отделихте в началото.

След това подредете топките тесто върху лист алуминиево фолио и оставете да си починат за 15-20 минути.

Сложете вода с малко сол в голяма тенджера да заври.

Водата не трябва да е много, защото след това ще поставим решетка, върху която ще поставим хлебчетата. Те не трябва да имат досег с водата, а да се готвят на пара.

Сложете капака на тенджерата при запарването на хлебчетата.

Запарете за 15 минути, а след това изключете котлона и оставете хлебчетата в тенджерата да си починат и да не се набръчкат при внезапната смяна на температурата.

Как да приготвим китайски хлебчета манту в Инстант пот? Приготвят се дори по - лесно отколкото на котлона, защото не наблюдавате какво се случва и не чакате водата да заври.

Слагате два пръста вода на дъното на съда. След това поставяте решетката с хлебчетата.

Решетката не трябва да опира до водата.

Затваряте капака на Инстант пот и включвате програмата за пара на 20 минути.

Това е всичко за приготвянето на Китайски хлебчета Манту!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: