Арабски хляб от грис

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
635
931
174
588
1
30/01/2016
"Само на нас ли ни се струва, че плоският хляб е по-вкусен - ето, опитайте и кажете "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 124
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват грисът, брашното, размитата в малко топла вода мая, зехтинът и солта.

Добавя се водата и се замесва гъвкаво тесто. Меси се енергично

десетина минути, след което се разделя на две части.

Получените кръгли хлябове се слагат в тава, намазана с растително масло, покриват се с кърпа и се оставят на топло.

След като бухнат, се намазват с жълтъка, разбит с малко вода или мляко, и се пекат в силно загрята фурна. Проверява се дали не са сурови отвътре, като се набождат с остър нож или игла.

Ако е необходимо, могат да се обърнат, за да се изпекат равномерно отвсякъде. Изпеченият хляб се оставя да изстине и тогава се поднася.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
17.05.2016 10:42
Лесна ми изглежда рецептата, а и обичам грис.
0
0
Ваня Георгиева
Много интересна рецепта с грис. Сигурно е вкусно.
0
0