Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Арабски хляб Балон

Арабски хляб Балон

Арабски хляб Балон
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 5
01/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Важното е хлябът да е вкусен, а този арабски хляб Балон със сигурност е такъв"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.(вместимост 200мл.)
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 10 г суха
  • брашно - около 5 - 6 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички течни съставки + захарта и маята изсипете в хлебопекарната.

Добавете 5 ч.ч. от брашното и солта. Включете на програма месене и втасване.

Постепенно поръсвайте с останалото брашно, докато тестото за арабския хляб спре да лепне по контейнера. Извадете втасалото тесто и върху набрашнен плот леко го премесете.

Разрежете на парчета колкото мандарина и върху набрашнен плот ги изтънете с точилка.

Тези плоски питки се пекат в загрята фурна на 240°C за около 5-7 минути на средна скара.

Източник: Nefes Hamit

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#227350
Потребител#227350
И за тези които нямат хлебопекара, бихте ли обяснили! Благодаря!
01.02.2020 15:23
Габриела
Габриела
Здравейте, питките надуват ли се както е показано на снимката или са плоски както пише в рецептата?
16.08.2019 20:08