Чешки картофени кнедли

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
637
960
181
604
1
30/01/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10 кнедли
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 429
  • Преглеждания за месеца395
  • Преглеждания за седмицата87
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 350 гр.
  • брашно - 140 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - 2 чаени лъжички
  • сол - 1 чаена лъжичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се и след като изстинат, се настъргват на ситно ренде или се смилат с месомелачка. Смесват се с брашното, солта, оцета и разбитото яйце.

Замесва се твърдо тесто, от което се оформят елипсовидни или кръгли кнедли с големината на ябълка.

Кнедлите се пускат във вряща подсолена вода и се варят 15÷20 минути, като се внимава да не залепнат за дъното. Изваждат се, отцеждат се добре и се поднасят топли.

Ядат се като хляб с други ястия.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар