Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Чешки кнедли от извара

Чешки кнедли от извара

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Чешки кнедли от извара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Не пропускайте да опитате един от шедьоврите на Чешката кухня"

Необходими Продукти

  • извара - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • грис - 120 г
  • масло - 30 г
  • сол
  • прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът се залива с малко топло мляко и се оставя, докато го попие. Омекналото масло се разбива с жълтъците и сол на вкус. Добавят се претритата извара и грисът.

Замесва се меко тесто, към което накрая се прибавят разбитите на сняг белтъци.

Тестото се разделя на две и се оформят две продълговати хлебчета, които се слагат поотделно в намазани с мазнина платнени салфетки, завързват се хлабаво, пускат се във вряща вода и се варят около 30 минути.

Кнедлите се изваждат, отцеждат се и се нарязват на филии.

При поднасянето се поливат с разтопено масло.

Чешките кнедли от извара са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: