Начин на приготвяне
Сварете млякото с гриса и 4 с.л. захар и след това го охладете. Запържете галетата с 4 с.л. захар в малко олио.
Когато грисът изстине добавете яйцето, брашното и бакпулвера.
Замесете хубаво тесто и оформете руло, което ще нарежете на равни парчета.
От всяко парче оформете топка, в средата поставете праскова и затворете така всички домашни кнедли.
Варете кнедлите във вряща вода, леко подсолена, за няколко минути. Те са готови, когато излязат на повърхността. Варете ги още 3-5 минути.
Извадете кнедлите с надупчена лъжица и ги сложете в галетата.
Всяка кнедла и я оваляйте добре в галетата, за да се слепят добре грис кнедлите с праскови.
Приятно!