Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Охлюви с ориз

Охлюви с ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Охлюви с ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Влюбите ли се в ястията с охлюви, ще е доживот"

Необходими Продукти

  • охлюви - около 300 г почистени
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 зелена
  • черен пипер
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако охлювите ви не са почистени, ги измийте и ги сложете да се сварят за половин час. Извадете месото от черупките и запазете бульона.

В сгорещеното масло сложете да се задушава първо лука, после и морковите и чушката, нарязани на дребно. Накиснете предварително измития ориз във вода за 20 минути.

Прибавете охлювите към зеленчуците и долейте 1/2 ч.ч. от бульона им. Разбъркайте и след 2 минути изсипете отцедения ориз. Разбъркайте за кратко и добавете сол, черен и бял пипер на вкус.

Прехвърлете всичко в намазнена тава, долейте 3 и 1/2 ч.ч. от бульона и сложете да се пече в умерена фурна до изпаряване на течността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
43
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Пепи
Пепи
супер
02.05.2014 09:41