Начин на приготвяне
Започнах тортата с приготвянето на блатовете. За целта в купа изсипах яйцата и захарта и ги разбих с миксер. След това добавих брашното, какаото, ванилията, бакпулвера и водата. Разбих до получаване на хомогенна смес. Ако сместа стане гъста, добавете още малко вода. Получената смес разделете на 3 равни части. Във форма за печене поставете хартия и изпечете блатовете един по един. Пекат се до готовност - суха клечка. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Докато блатовете се пекат, може да започнете с приготвянето на крема. В голяма купа изсипете маскарпонето, крема сиренето и пудрата захар. Разбийте до получаването на еднородна смес. Предварително оставете маскарпонето и крема сиренето отвън за да бъдат със стайна температура. В отделна купа разбийте много добре сметаната. Бийте я с миксер докато не стане на твърд сняг.
След това постепенно я добавете към маскарпонето и крема сиренето. Добавяйте постепенно и разбърквайте с дървена лъжица. Малка част от този крем оставете настрани, за да го намажете отгоре и отстрани на тортата.
Дойде ред и на бисквитите Орео. Вземете част от тях и ги натрошете. След това ги добавете към приготвения крем. Количеството преценете сами. Оставете толкова бисквити, колкото да ви стигнат за украса. Другите може да ги добавите към крема.
Когато всичко е готово, може да започнете с реденето на тортата. Във форма за торти поставете първия блат и го надупчете с вилица. След това го сиропирайте с разтопената във вода захар. Вземете половината от крема и го изсипете отгоре. Разпределете го равномерно върху целия блат.
Поставете втория блат, отново надупчете и сиропирайте. Върху него изсипете втората половина от крема и заравнете. Поставете третия блат и също го сиропирайте. Най-отгоре намажете с предварително заделения крем. С него намажете и отстрани и хубаво загладете тортата.
Накрая украсете тортата. Аз го направих по следния начин. Част от останалите бисквитки ги разполових. Едната половинка /която е без крема/ се чупеше и я заделях настрани. Здравите половинки наредих отстрани. След това по ръба на тортата изсипах шоколадов топинг, който се стече по стените. Последните останали бисквити ги срязах на 2 и ги наредих върху тортата.
Тези бисквитки, които се счупиха и ги заделих, ги натроших. С тях поръсих върху всички части на тортата, където беше непокрито и сметаната се виждаше. Най-отгоре отново поръсих с топинг шоколад.
Оставете тортата да престои в хладилник за една нощ, а след това се насладете на страхотния вкус.