Торта Орео с маскарпоне

ЕленаЕлена
Новак
3425145
Торта Орео с маскарпоне
Снимка: Елена
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
140 мин.
Порции
12
"Човек най-много съжалява за тортите, които не е изял, от нас да го знаете"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • брашно - 2 ч.ч.
  • майонеза - 200 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 50 г какао
  • бакпулвер - 1 бр.
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • За крема
  • маскарпоне - 100 г
  • крема сирене - 200 г
  • сметана - 200 мл за разбиване
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • бисквити орео - 352 г
  • За декорация
  • натурален шоколад - 1 бр.
  • сметана - 100 мл за разбиване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното с бакпулвера в купа и добавяме захарта и какаото. Разбъркваме добре, докато се получи еднородна смес. Добавяме майонезата и водата, продължаваме да разбъркваме.

Разделяме сместа на три, застиламе тавичка с диаметър около 20 см. с хартия за печене и печем три кори една след друга в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Можем да разпределим сместа в три еднакви тавички и така да ги изпечем.

Крема приготвяме, като разбием маскарпонето с пудрата захар, а след това прибавим и крема сиренето. Накрая прибавяме и предварително разбитата на сняг сметана. Отделяме една част от крема за измазване и декорация на тортата.

Към останалата смес прибавяме половината бисквитки, като ги натрошаваме. Сглобяваме тортата, като редуваме блат, половината крем, блат, другата половина от крема и завършваме с блат.

Измазваме тортата с около 2/3 от заделения крем. Разполовяваме една част от останалите бисквитки и ги облепяме по основата на тортата, като бордюр. Прибираме в хладилника за около 2-3 часа.

Приготвяме ганаша, като загреем сметаната и разтопим в нея шоколада. Бъркаме до пълното разтопяване на шоколада. Оставяме да се поохлади.

Изваждаме шоколадовата торта от хладилника и я заливаме отгоре с ганаша. Той ще потече и ефектно по стените на тортата.

Натрошаваме малко бисквити отгоре, шприцоваме розички и поставяме изправени бисквитки. Хубаво е тортата да престои едно денонощие, за да омекнат бисквитките.

Тортата Орео с маскарпоне е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата е от блога на Люси -
26.05.2023 11:08