Начин на приготвяне
Първо, отделяте крема от бисквитите Орео и ги запазвате настрана.
Бисквитите счуквате на средни части.
Разбивате яйцата с миксер и след пет минути добавяте захарта. Следват олиото и млякото и разбивате за две минути. Добавяте ванилената захар, брашното и бакпулвера - на етапи.
Тази смес я делите в три купички - по-рано.
В едната - бялата, изсипвате 1/3 от натрошените бисквити и разбърквате
хубаво.
Печете белият блат в тортена форма - 20 см, за 20-25 мин на температура 170 градуса.
Другите две купички смесвате и изсипвате останалите натрошени бисквити и какаото, размито в малко вода.
Делите сместа на две и печете два блата. Оставяте изпечените блатове да се охладят.
Правите крема, като маслото разбивате хубаво-за 7-8 мин. Добавяте пудрата захар, разбивате до хубав светъл крем. Накрая прибавяте и крема от бисквитите.
Сглобявате тортата като един от кафявите блатове поставяте в поднос.
Сиропирате го със сварения сироп, намазвате с крема, после поставяте белия блат.
И него сиропирате, следва крем, кафяв балат и тънко измазвате цялата торта с крем.
Поставяте тортата в хладилник за около 30 мин.
След това я украсявате с разбита сладкарска сметана и с разни декорации на вкус.