Бяла торта Орео

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Бяла торта Орео
Снимка: Таня Левенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Торта за най-специалните моменти"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр
  • захар - 180 г
  • олио - 180 мл
  • прясно мляко - 160 мл
  • ванилена захар - 1 пак.
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 10 г
  • сол - щипка
  • какао - 30 г
  • бисквити орео - 12 бр.
  • сироп за блатовете
  • захар - 50 г
  • вода - 50 мл
  • ванилия - 1 прах
  • Маслен крем
  • масло - 350 г
  • пудра захар - 350 г
  • крем - от бисквитите
  • сладкарска сметана - 200 мл за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, отделяте крема от бисквитите Орео и ги запазвате настрана.

Бисквитите счуквате на средни части.

Разбивате яйцата с миксер и след пет минути добавяте захарта. Следват олиото и млякото и разбивате за две минути. Добавяте ванилената захар, брашното и бакпулвера - на етапи.

Тази смес я делите в три купички - по-рано.

В едната - бялата, изсипвате 1/3 от натрошените бисквити и разбърквате

хубаво.

Печете белият блат в тортена форма - 20 см, за 20-25 мин на температура 170 градуса.

Другите две купички смесвате и изсипвате останалите натрошени бисквити и какаото, размито в малко вода.

Делите сместа на две и печете два блата. Оставяте изпечените блатове да се охладят.

Правите крема, като маслото разбивате хубаво-за 7-8 мин. Добавяте пудрата захар, разбивате до хубав светъл крем. Накрая прибавяте и крема от бисквитите.

Сглобявате тортата като един от кафявите блатове поставяте в поднос.

Сиропирате го със сварения сироп, намазвате с крема, после поставяте белия блат.

И него сиропирате, следва крем, кафяв балат и тънко измазвате цялата торта с крем.

Поставяте тортата в хладилник за около 30 мин.

След това я украсявате с разбита сладкарска сметана и с разни декорации на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: