Парфе Орео с бишкоти

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Парфе Орео с бишкоти
Снимка: Геновева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
21 мин.
Порции
12
"Има един сигурен начин да изядете само едно парче от това парфе - като изобщо не го режете"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 150 г
  • бисквити - 154 г или 12 бр. Орео
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладкарска сметана - 250 мл
  • пудра захар - 5 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • желатин - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се крем за парфе, като в дълбока купа се разбива с миксера първо сладкарска сметана до получаването на гъста смес. След това се добавя заквасената сметана и захарта, и се доразбива цялата смес с миксер.

В чаша се сипва вода около 50 мл и се изсипват двата желатина, разбъркват се с лъжица да набъбнат и се затоплят в микровълновата за около 10-12 секунди.

Добавяме желатина към сместа и рзабъркваме. Натрошаваме и бисквити орео, като оставяме 3 двойни бисквити за укараса отгоре, като ги разделите и махнете крема по средата от тях, добавете го в купата при другите продукти.

Другите бисквити ги натрошете в купата при крема за парфето и разбъркайте с лъжица. Използваме тава с махащо се дъно, като на дъното редим бишкотите, които сме потопили в прясното мляко.

Използвайте от домашните меки бишкоти, можете да ги намерите по сладкарниците или да си ги приготвите сами.

Върху бишкотите изсипете приготвения крем и загладете. Сложете парфето в хладилника за няколко часа, докато се стегне. Накрая го украсете с отделените бисквити Орео, като ги натрошите отгоре. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: