Начин на приготвяне
Жълтъците на яйцата се разбиват със захарта, разреждат се с млякото и се разбъркват с брашното на гладко тесто. Добавят се разбитите на твърд сняг белтъци и се разбъркват внимателно. От тестото се сипва по малко в тиган, намазан леко с масло, и се изпържват тънки палачинки.
Приготвя се пълнежът. Млякото и захарта се загряват леко, докато захарта се разтопи. Прибавят се стафидите, счуканите орехови ядки, настърганата портокалова кора и ванилията. Сместа се разбърква добре.
Шоколадът се разтопява на водна баня, разрежда се със сметаната и се загрява още малко, като се разбърква. Накрая се добавя ромът.
Палачинките се намазват с ореховия пълнеж и се нареждат една върху друга.
Заливат се с шоколадовата смес и се оставят на студено. Поднасят, след като глазурата се стегне.
Можете да декорирате по желание!
Коментари