Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Палачинкова торта с орехи и шоколад

Палачинкова торта с орехи и шоколад

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Палачинкова торта с орехи и шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Днес ще ви изненадаме с тази невероятна палачинкова торта с шоколад и орехов пълнеж. Ше си оближете пръстите! Участвайте и вие в нашия кулинарен конкурс, където всеки печели https//gotvach.bg/game и станете част от нашето кулинарно семейство!"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • мляко - 500 мл
  • захар - 1 супена лъжица
  • масло - за пържене
  • сол - 1 щипка
  • За пълнежа
  • мляко - 100 мл
  • захар - 250 гр
  • орехи - 300 гр
  • стафиди - 50 гр
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • ванилия - 1 бр.
  • За глазурата
  • шоколад - 200 гр
  • течна сметана - 50 мл
  • ром - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците на яйцата се разбиват със захарта, разреждат се с млякото и се разбъркват с брашното на гладко тесто. Добавят се разбитите на твърд сняг белтъци и се разбъркват внимателно. От тестото се сипва по малко в тиган, намазан леко с масло, и се изпържват тънки палачинки.

Приготвя се пълнежът. Млякото и захарта се загряват леко, докато захарта се разтопи. Прибавят се стафидите, счуканите орехови ядки, настърганата портокалова кора и ванилията. Сместа се разбърква добре.

Шоколадът се разтопява на водна баня, разрежда се със сметаната и се загрява още малко, като се разбърква. Накрая се добавя ромът.

Палачинките се намазват с ореховия пълнеж и се нареждат една върху друга.

Заливат се с шоколадовата смес и се оставят на студено. Поднасят, след като глазурата се стегне.

Можете да декорирате по желание!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

emilia
emilia
Този пълнеж не трябва ли нещо да го сгъсти
27.01.2018 10:37
1
д
д
пълнежа нещо не е така
01.02.2016 14:17
1