Начин на приготвяне
Подготвяме си сместа за палачинките. Разбиваме яйцата, добавяме прясното мляко, содата и солта, разбъркваме добре. Започваме да сипваме брашното постепенно, като разбиваме с миксер или тел.
Печем класически палачинки в нагорещен тиган.
Подготовка на крема:
Сипваме млякото в тенджерка и го слагаме на котлона да заври, добавяме и захарта. Оставяме малка част, в която да разбием останалите продукти. Разбиваме жълтъците, добавяме отделеното прясно мляко.
Разбъркваме добре. Добавяме ванилията, брашното и царевичното нишесте. Разбиваме добре. Щом млякото е завряла, добавяме брашняната смес на тънка струя, при непрекъснато бъркане. Внимаваме да не стане на бучки.
Щом домашният крем за торта се сгъсти, отделяме от котлона, добавяме бучката масло и разбъркваме, оставяме леко да се охлади.
Сглобяване на тортата:
Взимаме една палачинка, поставяме я в подходяща чиния или плато за торта. Мажем с крема и ръсим със смлените орехи. И така редуваме, до завършване с крема. Ръсим обилно с орехи цялата готовата палачинкова торта.
Оставяме тортата с крем и орехи за едно денонощие в хладилника.
Превърнете всеки ден в специален момент с Палачинкова торта с орехи и крем!