Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Палачинкова торта с орехи и крем

Палачинкова торта с орехи и крем

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Палачинкова торта с орехи и крем
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Понеже сме ви приятели, ви черпим с тази палачинкова торта с орехи"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • прясно мляко - 600 мл
  • брашно - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 30 г
  • нишесте - 30 г
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • масло - 1 бучка
  • за поръсване
  • орехи - 300 г натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме си сместа за палачинките. Разбиваме яйцата, добавяме прясното мляко, содата и солта, разбъркваме добре. Започваме да сипваме брашното постепенно, като разбиваме с миксер или тел.

Печем класически палачинки в нагорещен тиган.

Подготовка на крема:

Сипваме млякото в тенджерка и го слагаме на котлона да заври, добавяме и захарта. Оставяме малка част, в която да разбием останалите продукти. Разбиваме жълтъците, добавяме отделеното прясно мляко.

Разбъркваме добре. Добавяме ванилията, брашното и царевичното нишесте. Разбиваме добре. Щом млякото е завряла, добавяме брашняната смес на тънка струя, при непрекъснато бъркане. Внимаваме да не стане на бучки.

Щом домашният крем за торта се сгъсти, отделяме от котлона, добавяме бучката масло и разбъркваме, оставяме леко да се охлади.

Сглобяване на тортата:

Взимаме една палачинка, поставяме я в подходяща чиния или плато за торта. Мажем с крема и ръсим със смлените орехи. И така редуваме, до завършване с крема. Ръсим обилно с орехи цялата готовата палачинкова торта.

Оставяме тортата с крем и орехи за едно денонощие в хладилника.

Превърнете всеки ден в специален момент с Палачинкова торта с орехи и крем!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: