Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на палачинките. Разбийте в подходяща купа яйцата с телена бъркалка, добавете захарта, солта и ванилията, разбъркайте. Добавете брашното и постепенно налейте млякото и разтопеното масло.
Необходимо е да се получи хомогенна смес, от която се пържат тънки палачинки в намазнена тиган. Може да направите палачинките и само с вода, но няма да са така вкусни. От посоченото количество излизат около 20 бр. палачинки.
Кипнете млякото за крема със захарта. Смесете жълтъците с нишестето, 2 лъжици вода и ванилията. Малко по малко налейте млякото и върнете сместа на котлона. Варете до сгъстяване.
Когато стане готов кремът, го прехвърлете в купа и добавете към него маслото и натрошения шоколад. Разбъркайте и оставете да се охлади. Намажете палачинките със студения крем и ги редете една върху друга.
Ако искате, може да подредите палачинковата торта във форма. Оставете да стегне в хладилник за 4 часа. Готовата торта се залива с разтопен шоколад, в който има малко олио за блясък.
Коментари