Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Палачинкова торта с шоколадов крем

Палачинкова торта с шоколадов крем

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Палачинкова торта с шоколадов крем
Снимка: Диана Андрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Опитахме се да преброим точно колко пласта има тази вкусна торта, но я изядохме бързо-бързо. Опитайте се вие да преброите и ни споделете!"

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • масло - 1 с.л. краве
  • прясно мляко - 550 мл
  • брашно - 180 г
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 50 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - за намазване на тигана
  • за крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • черен шоколад - 100 г
  • нишесте - 2 с.л. царевично
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • за гарниране
  • черен шоколад - 100 г
  • олиo - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на палачинките. Разбийте в подходяща купа яйцата с телена бъркалка, добавете захарта, солта и ванилията, разбъркайте. Добавете брашното и постепенно налейте млякото и разтопеното масло.

Необходимо е да се получи хомогенна смес, от която се пържат тънки палачинки в намазнена тиган. Може да направите палачинките и само с вода, но няма да са така вкусни. От посоченото количество излизат около 20 бр. палачинки.

Кипнете млякото за крема със захарта. Смесете жълтъците с нишестето, 2 лъжици вода и ванилията. Малко по малко налейте млякото и върнете сместа на котлона. Варете до сгъстяване.

Когато стане готов кремът, го прехвърлете в купа и добавете към него маслото и натрошения шоколад. Разбъркайте и оставете да се охлади. Намажете палачинките със студения крем и ги редете една върху друга.

Ако искате, може да подредите палачинковата торта във форма. Оставете да стегне в хладилник за 4 часа. Готовата торта се залива с разтопен шоколад, в който има малко олио за блясък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#177507
Потребител#177507
Много апетитно изглежда, опитвам се да изчакам да престои малко в хладилника :)
01.03.2018 22:04
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Пръстите си да оближеш в прекия и преносен смисъл.
07.06.2016 18:54
3