Начин на приготвяне
Палачинките се приготвят по познатия начин. Оставят се да изстиват. През това време се приготвя кремът.
Към врящото мляко със захарта се прибавя на тънка струйка предварително разтвореното нишесте. При непрекъснато бъркане до сгъстяване се прибавя маслото и разбитото яйце и се оттегля от котлона, добавят се кокосовите стърготини, разбъркват се хубаво и след това се сипва предварително накиснатият в 100 милилитра вода желатин.
Започва се сглобяването на тортата с вече изстиналите палачинки и топлия крем.
На дъното на формата се сипва един черпак крем. Постила се една палачинка и отново крем, след това палачинките се мажат с шоколад и се навиват. Нареждат се една до друга, докато се запълни формата.
След това се залива с крема до покриване на палачинките и се реди втори ред с навити палачинки, но перпендикулярно на първия ред.
Нарежда се и вторият ред палачинки, залива се с крем и отгоре пак се слага една незавита палачинка.
Залива се отново с крем. Така готовата палачинкова торта се оставя за два часа във фризера, за да стегне желатинът и след това още поне два часа в хладилник.
Освобождава се от формата и тортата се украсява семпло с ягоди.
Рецептата за Палачинковата торта с шоколад и кокос е от моя приятелка Анелия Колева, за което много благодаря!