Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват със сметаната. Постепенно се добавят захарта и брашното и се разбива полутечно тесто. От него в сгорещеното масло се изпържват малки палачинки.
Портокаловите корички се нарязват на ситно. Захарта се смесва с лимоновия сок и се разбърква, докато се разтопи. Добавят се бадемите, ванилията, ромът и портокаловите кори.
форма за торта с диаметър 22 см. се намазва с масло и на дъното се нарежда пласт от палачинките. Покрива се с част от портокаловата смес.
Останалите продукти се нареждат в същата последователност, като се завършва с палачинки.
Тортата се оставя да престои една нощ в хладилника. На следващия ден се освобождава от формата, нарязва се и се украсява с разбитата сметана.