Начин на приготвяне
Брашното се пресява със солта. Добавят се разбитите яйца и половината от млякото. Сместа се разбива добре, така че да не останат бучки.
Разрежда се с останалото мляко и се оставя да отлежи малко.
Тестото се разбърква и се налива на малки порции в сгорещен тиган, намазан леко с масло.
Палачинките се пържат от двете страни до златисто. Черешите се измиват, почистват се от костилките и се смесват със захарта, галетата и канелата.
Палачинките се напълват с тази смес, навиват се на рулца и се нареждат в намазана с масло тавичка. Заливат се със смес от разбитите яйца, млякото и захарта и се запичат 15-20 минути в предварително загрята силна фурна.
Поднасят се горещи, поръсени с пудра захар, ароматизирана с ванилия.