Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с череши и сладко

Пай с череши и сладко

Пай с череши и сладко
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Кое харесвате най-много в пайовете - хрупкавото тесто или ароматната плънка?"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г студено
  • захар - 200 г
  • брашно - 450 г
  • бакпулвер - 1 пакет (10 г)
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 пакет (0.2 г)
  • бисквити - 2 бр.
  • сладко - 1/2 бурканче от череши (около 200 г)
  • череши - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното в купа и го объркайте с бакпулвера.

Нарежете маслото на малки кубчета и го добавете към брашното. С пръсти стривайте до получаване на ронливо маслено тесто.

Прибавете яйцето, захарта, солта, ванилията и месете до получаване на топка. Преместете тестото върху стреч фолио, завийте и го сложете в хладилник за 30 минути.

Отделете малка част от него, а останалата разточете на кръг.

Застелете тавичката с хартия за печене и поставете разточеното тесто като издърпате малък борд по стените. Намажете със сладкото и сложете изчистените от костилки череши.

Поръсете с бисквитите, намачкани на брашно. Прегънете навътре тестото, което е по стените на формата.

Разточете останалото тесто, изрежете на желаните от вас фигурки и ги поставете върху черешите.

Печете пая в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Паят с череши и сладко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: