Начин на приготвяне
Диаметър на формата за торта с подвижни стени - 25 см.
Почистете черешите и ги поставете в малка тенджера на котлона със захарта, лимоновия сок и 2-3 с.л. вода. На умерена температура варете до омекване на черешите. Отстранете и оставете да се охлади.
Потопете бисквитите в прясното мляко и подредете на дъното на формата за торта. Сипете желатина в купичка и добавете 2-3 с.л. вода. Оставете да набъбне.
При готовност на желатина го изсипете при охладените череши и разбъркайте до разтопяването му.
Разбъркайте заквасената сметана в купа. Добавете сместа от череши и желатин. В друга купа разбийте сладкарската сметана. Добавете я към черешите и заквасената сметана.
Предварително измерете сладките Маршмелоус дали няма да стърчат над формата и отрежете долната вафлена част. Подредете ги във формата върху бисквитите. Сипете сметановата смес и заравнете.
Приберете целувчената торта в хладилника и охладете до стягане. Украсете с домашно направени малки целувки.
Тортата с череши и целувки е готова.
Рецептата е адаптирана от Люси