Начин на приготвяне
Каймата, накиснатият предварително хляб, настърганият лук, наситнения чесън, двете яйца, кетчупа, кисело мляко и подправките измесваме добре.
Приготвяме кюфтетата с големина малко по-големи от яйце. В средата им се прави гнездо (вдлъбнатина).
Слагаме ги в намаслена тавичка. Заливаме с разтопено масло и печем 20-25 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Изваждаме и в гнездата поставяме по една чаена лъжичка от пълнежа (или повече).
Разтваряме брашното във виното, добавяме гъбите, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и изливаме при гнездата.
Слагаме ги отново във фурната да се запекат за още няколко минути, до сгъстяването на соса.
Изваждаме и върху всяко гнездо слагаме плочка кашкавал и поръсваме с черен пипер. Връщаме във фурната до запичането на кашкавала.
Поднасят се топли, гарнирани с гъбения сос! Добър апетит в празничния ден!