Пилешко със сусам на фурна

Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноватор3682782404
01/02/2016
"Няма пържене, няма мацане - хрупкави пилешки филенца, приготвени за нула време на фурна "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 695
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се измива и подсушава. Нарязва се на жулиени. Посолява се със сол и малко смлян черен пипер.

Оставете месото да постои около 15-20 минути. В купа смесвате 5-6 супени лъжици галета, толкова сусам и още толкова царевично брашно .

Може да използвате и царевичен грис. Двете яйца се разбиват. Сложете хартия за печене в тавата. Предварително загрейте фурната на 220 градуса.

Потапяйте месото първо в яйцата, след това в панировката. Панирайте добре от двете страни и ги наредете на малко разстояние. Всяко парче поръсете с малко олио или зехтин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
DianaN
DianaN
12.11.2016 17:09
Малко сухичко се получава. При втората партида добавих олио към марината. И отгоре го намазах с вода и олио. Става по-сочно. Иначе рецептата е супер.
1
0
Златка
Златка
09.02.2016 09:09
Рецептата е страхотна, много лесна и сравнително бърза. Само не видях колко време трябва да ги държа във фурната. Аз ги сложих за около 20 мин на 220С и станаха малко препекани (въпреки това пак бяха страхотни). Следващият път ще опитам на по-малки градуси.
0
0