Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко в марина на фурна

Пилешко в марина на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилешко в марина на фурна
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Не е трудно да приготвиш перфектното пилешко, когато ние ти даваме точната рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1. 5 кг
  • синап - 1/2 ч.л., смлян
  • мед - 1 с.л.
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • соев сос - 3 с.л. тъмен
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л. по - едро смлян
  • зехтин - 2 с.л.
  • бира - 250 мл.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • чушки - 2 бр. зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се почистват, измиват и оставят в гевгир, за да се изцедят.

В дълбок съд се смесват подправките (синап, джинджифил, чесън, черният и лютият червен пипер), медът, ябълковият оцет, доматеното пюре, сосът Уорчестър и соевия сос.

Главата лук се настъргва и през тензух се изцежда сокът му, който също се добавя към маринатата.

Опитвайте маринатата, за да балансирате съотношението сладко-кисело-пикантно по ваш вкус.

Бутчетата се потапят в маринатата и се оставят на хладно около поне за 1 час, но колкото повече - толкова по-добре.

Картофите и морковите се обелват и нарязват. Прехвърлят се в плик за печене. Добавя се зехтинът и бирата.

Бутчетата също се прехвърлят в плика, заедно с маринатата. Плика се връзва със специалната за целта връзка и леко се разклаща, за да се разпредели всичко равномерно.

Слага се в тавичка за печене, на дъното на която сме изсипали една водна чаша вода. Пликът се продупчва от горната страна на 2-3 места с клечка за зъби, за да не се надува по време на печенето.

Тавичката се прехвърля в предварително нагорещена на 180 градуса фурна (на средна решетка и включен вентилатор) и ястието се пече около 1 час и 20 минути.

Така приготвеното печено пилешко се разпределя на порции, гарнира се със печено-задушените зеленчуци и се украсява с речзенчета зелена чушка.

Пилешкото в марина на фурна е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Да, прав сте!
Но рецептата е от списъка със зададените и при тях нямам възможност да редактирам заглавието.
Предполагам, че ако преценят администраторите, ще го редактират.
Поздрави и успешен ден,
Заря
09.03.2018 09:11
2
Руси Ангелов
Руси Ангелов
Казва се марината,не марина!
09.03.2018 08:52