Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се почистват, измиват и оставят в гевгир, за да се изцедят.
В дълбок съд се смесват подправките (синап, джинджифил, чесън, черният и лютият червен пипер), медът, ябълковият оцет, доматеното пюре, сосът Уорчестър и соевия сос.
Главата лук се настъргва и през тензух се изцежда сокът му, който също се добавя към маринатата.
Опитвайте маринатата, за да балансирате съотношението сладко-кисело-пикантно по ваш вкус.
Бутчетата се потапят в маринатата и се оставят на хладно около поне за 1 час, но колкото повече - толкова по-добре.
Картофите и морковите се обелват и нарязват. Прехвърлят се в плик за печене. Добавя се зехтинът и бирата.
Бутчетата също се прехвърлят в плика, заедно с маринатата. Плика се връзва със специалната за целта връзка и леко се разклаща, за да се разпредели всичко равномерно.
Слага се в тавичка за печене, на дъното на която сме изсипали една водна чаша вода. Пликът се продупчва от горната страна на 2-3 места с клечка за зъби, за да не се надува по време на печенето.
Тавичката се прехвърля в предварително нагорещена на 180 градуса фурна (на средна решетка и включен вентилатор) и ястието се пече около 1 час и 20 минути.
Така приготвеното печено пилешко се разпределя на порции, гарнира се със печено-задушените зеленчуци и се украсява с речзенчета зелена чушка.
Пилешкото в марина на фурна е много вкусно.
Коментари
Но рецептата е от списъка със зададените и при тях нямам възможност да редактирам заглавието.
Предполагам, че ако преценят администраторите, ще го редактират.
Поздрави и успешен ден,
Заря