Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Джинджифилова панакота с ягоди

Джинджифилова панакота с ягоди

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Джинджифилова панакота с ягоди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Оценяваш един десерт едва когато го изядеш и никой не иска да си подели неговия с теб"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 400 мл
  • мента - 4 листенца
  • куркума - 1 щипка
  • ягоди - 400 г
  • желатин - 2 ч.л.
  • ликьор - 1 с.л.
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • захар - 4 с.л.
  • сметана - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива със 100 милилитра студена вода, оставя се за 10 минути да набъбне, отцежда се и се разтваря на водна баня. Прясното мляко се кипва заедно със захарта, джинджифила и куркумата.

Щом кипне, се сваля от котлона. Добавя се разтвореният желатин и се разбърква. Оставя се за 15 минути и се прецежда. Разлива се в купички и се оставя да се охлади в хладилник, докато се стегне.

Ягодите се нарязват на резенчета, ментата се нарязва на ситно и се смесва с ягодите, ликьора и пудрата захар. Панакотата се обръща в чинии и до нея се слага от сместа с ягодите, която се украсява с бита сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: