Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Мини ябълков пай

Мини ябълков пай

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Мини ябълков пай
Снимка: NEVI
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Страхотен ябълков пай, който да лапнете на 1 хапка"

Необходими Продукти

  • за пълнежа
  • ябълки - 300 г(изчистени)
  • захар - 40 г
  • вода - 100 мл
  • канела - 2 г
  • лимони - сок и кора от 1/2 бр.
  • за тестото
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л
  • масло - 100 г (студено)
  • захар - 130 г
  • яйца - 1 цяло и 1 жълтък
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • ванилия
  • лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера съставките за пълнежа и ги варете на слаб огън около 5 мин.

Оставете да изстине и в това време направете тестото. Смесете брашното, бакпулвера и маслото на трохи, след това прибавете и другите продукти.

Разделете тестото на две части, с едната напълнете формичките, а с другата направете капачета за пайовете.

Напълнените формички се запичат леко на 200 C, после се пълнят с плънката, слагат се капачетата и се допичат до готовност. Сервират се с кисело мляко, овкусено със захар и лимонова кора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: