Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Орехово-ябълков пай

Орехово-ябълков пай

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Орехово-ябълков пай1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Време е да приготвите първия си пай! И да не забравите после да го снимате"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • орехи - 100 г смлени
  • брашно - 220 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • мас - 150 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • За плънката
  • ябълки - 1 кг сладки
  • канела
  • пудра захар - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, захарта, орехите, яйцата, маста, бакпулвера и ванилията замесете тесто. Отделете 1/4 от него за украса.

Останалата част сложете в намаслена и поръсена с брашно тавичка и отгоре наредете настърганите на едро ябълки. Поръсете с пудра захар и малко канела.

Останалото тесто разточете на малки лентички, които се оформят върху плънката като решетка. Печете ябълковия пай в загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#185096
Потребител#185096
Паят е страхотен! За мен е важно, че се получи с мас...точно този ден нямах масло. А, семейството ми обича ябълкови сладкиши. Поздравления!
05.02.2017 19:05