Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Лесен ябълков пай

Лесен ябълков пай

Nelly PetrovaNelly Petrova
Новак
6419
Лесен ябълков пай
Снимка: Nelly Petrova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Всеки път, когато видим рецепта за лесен пай, се чудим - лесен за приготвяне или за изяждане?"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • орехи
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч. за карамел
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пак.
  • бакпулвер - 1 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се разтапя 1 пакет масло и се оставя да стегне в хладилник. Мелят се орехите, белят се ябълките и се нарязват на тънки филийки. В отделен съд разбиваме яйцата, захарта, брашното, ванилията и бакпулвера.

Когато маслото стегне, нареждаме филийките ябълки и върху тях, посипваме от смлените орехи. Разтапяме 1 ч.ч захар на карамел и го изливаме върху ябълките. Отгоре изсипваме сместа, която сме направили по-рано. Печем в предварително загрята фурна, докато се изпече блата. Обръщаме пая в голяма чиния за торта. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: